Fiscale corona maatregelen die u aangaan, die wijzigen of verlengd worden – update

Enkelen maatregelen lopen af, worden verlengd en/of wijzigen:

Bijzonder uitstel van betaling aanvragen en verlengen

Heeft u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd dan loopt dit binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel simpel verlengen met een online formulier.
Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u meer informatie en een link naar het online formulier.

NOW 2.0

Vanaf 6 juli 2020 is het mogelijk om NOW 2.0 aan te vragen. Het tweede noodpakket is een voortzetting van het eerste noodpakket, maar kent enkele wijzigingen. Zo is o.a. het subsidietijdvak verlengd naar vier maanden. Meer hierover lees je op rijksoverheid.nl

Goed werkgeverschap – onbelaste vergoedingen

Wie financieel de ruimte heeft en het personeel (of de DGA) tegemoet wilt komen in verband met thuiswerken, of om een hele andere rede, weet dan dat er enkele verruimingen zijn waar u gebruik van kunt maken tijdens de coronacrisis:

1. Verruiming vrije ruimte
Er zijn meer onbelaste vergoedingen mogelijk. De vrije ruimte is verhoogd van 1,7% naar 3% van het fiscale loon tot en met € 400.000.

2. Vaste (reis)kostenvergoedingen
Werknemers met een vaste vergoeding kunnen die blijven krijgen ondanks het feit dat ze thuiswerken en/of minder op pad zijn.

3. Thuiswerkvoorzieningen
Werkgevers kunnen onbelast hulpmiddelen zoals een laptop, tablet, desktop, bureau, bureaustoel etc. verstrekken aan werknemers die thuis werken. Aan het noodzakelijkheidscriterium zal men nu immers makkelijk voldoen.